Skip to Content

Párhuzamos beszámoló az atlétikai csapatbajnokságról

Henrik: Május 2-án a Munkácsy iskola sporttelepén „Többpróba Atlétikai Csapatbajnokságot" rendeztek. A II. korcsoportba tartozó fiúkat mi képviseltük: Császár Áron 4.a, Mesterházi Bence 4.a, Takács Adrián 3.c, Wieder Krisztián 3.c, meg én, Horváth Henrik a 4.c-ből. Az I. korcsoportba, vagyis az 1-2. osztályosok versenyébe idén a mi iskolánkból nem indítottak résztvevőket. De nálunk, meg a nagyoknál indultak fiúk és lányok is. 4 korcsoport volt.

Egyébként 3.4.-ben, vagyis a II. korcsoportban a többpróba 4 versenyszámot jelent, a nagyoknál ötöt, ott van súlylökés is.

Dalma: A lánycsapatban én voltam a csapatkapitány, Gulyás Dalma a 4.c-ből, és hozzám tartozott Benkő Noémi 3.c, Dalmai Gréta 4.a, Huros Kitti 4.a, Kovács Ramóna 4.b.

Mi kezdtük a versenyt kislabdahajítással, én dobtam a legmesszebbre, 22 méterre.

Kittié 21 m lett, Ramónáé 20 m

Henrik: Az én labdám is a legmesszebbre röpült a fiúk közül, 32 méterre. Bence csak fél méterrel dobott rövidebbet nálam. Előtte esett az eső, a labdadobásnál még nem volt jó, nagyon csúszott a fű. A hőmérsékletet kellemesnek éreztük, se túl hideg, se túl meleg nem volt. Csak a szél fújt erősen, a távolugrásban pont szemből kaptuk, így hátráltatott bennünket.

Dalma: A második versenyszám a 60 méteres futás volt. Igaz, hogy a mi csapatunkból én futottam a leggyorsabban, utánam Ramóna és Gréta következett, de összesítésben csak a 3. lettem. Itt fájt a bokám, nem sikerült megelőznöm az elsőket.

Henrik: Nálunk Krisztián volt a legjobb, 10,1 másodperccel. Én 10,8 mp alatt futottam le a 60 métert, szerintem Bence is, de őt harmadiknak írták be. Különben mire a futószámokra sor került, a salakos pálya szépen megszáradt, kiválóak lettek a feltételek. Nekem tetszik a munkácsysok Spartacus sporttelepe, sokféle versenyt szerveznek ott, szívesen lementünk.

Dalma: Meg azért is, mert hétfő délelőtt tartották, amíg a többiek tanultak. Bódainé Balogh Orsolya kísért le bennünket. A harmadik szám alatt, a távolugrásban szerencsére nem fájt a bokám, így én ugrottam a legnagyobbat, 3,4 métert. Úgy emlékszem, Ramóna 3,32-őt, Kitti 3,15-öt ugrott.

Henrik: A fiúknál 3,4 méterrel Mesterházi Bence volt a legügyesebb. Ő magas is, és jó hosszúak a lábai. Adrián 2,98 métert ugrott, az én távolugrásom gyengébb lett. Bence volt nálunk a csapatkapitány. Minden szám után a versenybírók ráírták a csapattagok eredményét a lapunkra, ezt Bence a zsűri asztalához vitte. A zsűri két tagból állt, az egyik lejegyezte az összesítésbe a nevek mellé az eredményeket, a másik átszámította pontokra, és sorrendet készített.

Dalma: Végül a 4x100-as váltófutás következett. Ez nekünk nem sikerült. Kitti gyengén kezdett, Gréta is utolsónak adta át a stafétabotot, Ramóna még jobban lemaradt, én se tudtam senkit sem megelőzni. A 2. pályán futottunk mi is, meg a fiúk is. Nem hozott szerencsét.

Henrik: Nálunk Bence indította a váltófutást, hatalmas előnyt szerezve adta át nekem a botot. Én nehezen, de megtartottam az első helyet, ami a harmadiknak futó Adriánnál elveszett. Végül Krisztiánnak egy embert sikerült megelőzni. Krisztián alacsony, még csak harmadikos, de nagyon ügyes és gyors. A verseny úgy 1,5 óra alatt lezajlott, de még egy fél órát várni kellett az eredményhirdetésre.

Dalma: Közben nem unatkoztunk, játszhattunk. Mi is, a fiúk is ötödikek lettünk.

Henrik: A nagyok 3. helyezést értek el, de ők sem jutottak be a megyeire, mert oda csak az 1. és 2. mehet. De a miénk se rossz eredmény, hiszen 8 iskola versenyzett.

Dalma: Most az egyéni futóversenyre és távolugrásra készülünk, remélem, ott jobban fogunk teljesíteni.

Gulyás Dalma és Horváth Henrik 4.c

(A lenti kép a verseny helyszínén készült. További 10 kép is megtekinthető a galériában ide kattintva!)