Skip to Content

Kosárlabda

Régiós döntőbe jutott a Tarczy DSE

A Tarczy DSE fiú kadett kosárlabda csapata az elmúlt időszakban bravúros eredményt ért el. Cserneczky Attila csapata ugyanis az országos kadett bajnokság nyugati régiójából legjobb másodikként bejutott a négyes döntőbe, ahol a tét a legjobb 16 közé kerülés volt. A csapat a régió B csoportjában remekül teljesített, hiszen tíz mérkőzésen mindössze két vereséget szenvedtek (mindkétszer a ZTE KK bizonyult jobbnak náluk), a Celldömölköt, a Pápa - Motax KC-t, a Kanizsa KK-t, a Körmendi Törpördögök/B-t és a Celldömölki Titánokat is magabiztos, közönségszórakoztató játékkal győzték le.

Sikerünk a megyei kosárlabda diákolimpián

2013. március 9-én, szombaton, a Tarczy DSK fiú csapata aranyéremmel tért haza a Veszprémben megrendezett megyei kosárlabda diákolimpiáról. A városin könnyen győztünk, hisz a többi iskolában nincs annyi kosaras, mint a miénkben. A megyei már nagyobb falat volt, kezdésnek el kellett mennünk Veszprémbe. A fiú csapat tagjai a 8.a-ból Békefi Csanád, Kovács Márk, Schveighoffer Péter és én, a 8.b-ből Tőke Norbi, a 7.a-ból Beéry Barnabás, Cserneczky Zalán, Kovács Martin, Svastics Fedor, illetve a 7.c-ből Gyenge Ádám, akit mi csak „KisÁdi"-nak hívunk.

A Tarczy DSK a megyei kosárlabda diákolimpia bajnoka

A Veszprém megyei kosárlabda diákolimpia döntőjének a megyeszékhely adott otthont, melyen városunkat Cserneczky Attila tanítványai képviselték. Nagy reményekkel érkeztek meg a 5-6. osztályos kosarasok Veszprémbe, ahol a házigazdák mellett Ajkával és Várpalotával mérkőztek meg. A régóta együtt készülő, sokra hivatott gárda ellentmondást nem tűrően játszott, aminek megyei bajnoki cím lett az eredménye. A Laman Richárd, Gyenge Ádám, Beéry Barnabás, William Bergström-Nilsson, Cserneczky Zalán, Kovács Martin Tamás, Kövér Bálint, Lampérth Máté, Schandl Bálint, Bogdán Márk alkotta alakulat így már a hétvégi, országos elődöntőre készülhet.

Kosárgyőzelem

Február közepén III. korcsoportos kosaras lányaink a városi bajnokságon elsők lettek. A csapat hatodikos tagjaival erről beszélgettem.
Hogyan értékelitek a bajnokságot?

Móczár Lili: A városin játszottunk a Szent István iskola, Ugod és Lovászpatona csapata ellen. Egyik meccs sem volt szoros, 20-30 pontos különbséggel győztük le mindhármat.

Tartalom átvétel