Skip to Content

A Vígszínházban jártunk

November 19-én, szombaton délután 3 órakor indultunk Budapestre a Vígszínházba.. A felső tagozatból 50 fő utazhatott. 2 és fél óra alatt értünk oda..
Az előadás 7-kor kezdődött, Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének musical változatát néztük meg, melynek szövegét Grecsó Krisztián és Geszti Péter, zenéjét Dés László írta.
A darab kezdetén egy osztályterembe cseppentünk, majd az einstand jelenetét láthattuk. A változatos helyszínek lendületessé tették az előadást. A szereplők jelmezei közül a vörösingesekéi voltak az izgalmasabbak, mert a ruházatuk a mai, fiatalos divatot tükrözte. A díszlet azért ragadta meg a figyelmünket, mert minden helyet változtatott, még a füvészkerti rejtekhely is. A vizes jeleneteken különösen ámultunk, hiszen amellett, hogy egy „valódi" tóban fürdött meg Nemecsek Ernő és a két Pásztor a színpadon, a fények még különlegesebbé tették a látványt.
A modern, dinamikus zene tovább színesítette az előadást. A csatajelenet táncának koreográfiája lett a kedvencünk.
Érdekesség, hogy csak férfi szereplők léptek fel, köztük is csak két felnőtt. Áts Ferit a televízióból jól ismert Józan László alakította. A kedvenc jelenetünk, amikor Áts Feri először megjelent a grundon és elvitte a Pál utcaiak zászlaját.
Az előadás 160 perces volt. A végén állva tapsoltunk, a színészek pedig ötször jöttek vissza a színpadra.
Hatalmas sikert arattak!
Bár hajnali fél egykor érkeztünk meg Pápára, ez a délután és este felejthetetlen élményt nyújtott valamennyiünknek. Köszönjük a főszervezőnek, Lombosi Anikó tanárnőnek.

Gál Viktória 7.c