Skip to Content

Karácsonyi hangverseny a Tarczyban

A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy karácsony előtt az iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskednek szüleiknek, nevelőiknek és a nyugalmazott pedagógusoknak.
Az aulában összegyűlteket Venczel Csaba igazgató köszöntötte.
- A karácsonyi készülődés, az adventi várakozás nem csak a család tagjait, de iskolai közösségünk minden tanulóját és alkalmazottját is áthatotta. A Mikulás műsort, a süti-kóstolót, a karácsonyi vásárt követően egyre több osztályközösség szervezte meg a szülőkkel saját kis bensőséges hangulatú karácsonyi szeretetvendégségét, mutatta be műsorát. Ennek a gazdag programsorozatnak a kiteljesedése ma esti karácsonyi hangversenyünk, mely régi szép hagyomány iskolánkban. Fehér Ferenc karnagy úr nyugdíjba vonulása után hat esztendeje Győrffyné Mátis Márta vette át a jelképes karmesteri pálcát. Irányításával egy 52 fős lelkes közösség formálódott karvezetése alatt. A kórus sikere nem csak a kitűnően megválasztott és színvonalasan megszólaltatott művek gazdag hangzásvilágával mérhető, hanem azzal a mérhetetlen szeretettel, ahogy Márta és a gyerekek viszonyulnak egymáshoz. Ennek legszebb példája talán, hogy immár második éve volt tanítványaink is visszatérnek a kórusba. Hangversenyünkön fellép Varga Hajnalka, Szabó Zsóka és Érsek Viktória a Türr Gimnázium és Szűcs Kornélia a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának 10. C osztályos tanulója. A mai hangverseny gerincét az első félév énekkari foglalkozásain tanult dalok alkotják. Repertoárjukat a 4.a osztályosok műsora és több tanulónk egyéni produkciója gazdagítja - mondta Venczel Csaba.
A meghitt ünnepséget megtisztelte jelenlétével Trevor Nitz ezredes, a Nehézlégiszállító Ezred parancsnokának felesége, Boby Nitz is.

Babos Petra (papa-ma.hu)