Skip to Content

Ugodi Tábor

Kalandok, barátok, kultúrák – volt a mottója annak a nyári tábornak, melyet a Tarczy Lajos Általános Iskola két tannyelvű tagozata rendezett augusztus végén.

A soknemzetiségű tábornak az Árnyaserdő vendégház adott otthont, egy közeli kis faluban, Ugodban, a Bakony lábánál. A magyar diákok mellet néhány amerikai, svéd és holland gyermek is részt vett a programokon.

A két tannyelvű tagozat tanárai érdekes kinti és benti programokat állítottak össze. A szép, napos idő lehetővé tette, hogy az idő nagy részét a szabadban töltsük és focizzunk, kosárlabdázzunk, tollaslabdázzunk és lovas szekéren járjuk be a falut. A fiúk nagy izgalommal horgásztak a tábor kis tavacskájában – sajnos a halak nem voltak elég nagyok egy finom halászléhez, ezért esténként tábortüzet raktunk, szalonnát  sütöttünk és paprikás krumplit főztünk.

Reggelente trombita ébresztette a gyerekeket, majd reggeli előtt egy kis testmozgással  frissültek fel a hűvös levegőn.

 

Számháborúztunk, kézműves tárgyakat alkottunk, rajzokat készítettünk a természetről és természetvédelemről „Mentsük meg a Földet!” címmel.

Kedden délután kirándultunk egy közeli tisztásra, ahol a gyerekek és tanárok fáradt kis  csapatát kakaós és lekváros palacsintával lepték meg a tanár nénik.

Ez a tábor nagyszerű lehetőséget nyújtott az új és a régi diákoknak, hogy találkozzanak tanáraikkal és új társaikkal kellemes környezetben. Jól éreztük magunkat, a közös játékok és élmények legyőzték a nyelvi akadályokat. Remélem, hogy az év eleji nyári táborral sikerül hagyományt teremtünk és jövőre még több, különböző országokat képviselő gyermek fog csatlakozni hozzánk.