Skip to Content

Népszerűek az angol nyelvi versenyek

Nagyon népszerűek az angol nyelvi versenyek a két tannyelvű tagozaton tanuló diákok körében. Akár helyi, akár országos rendezésű versenyről van szó, mindig szép számmal jelentkeznek a gyerekek. Két termet töltöttek meg azok a diákok, akik részt vettek az MMPublications Kiadó idén először megrendezett English Language Competition elnevezésű versenyén. Bolygókról elnevezett kategóriákba osztották be a versenyzőket, természetesen alapul véve az elvárható angol nyelvtudást. A 4.e és 4.c osztályosok a Mercury, az 5.e és 6.e osztályosok a Mars, a 7.e és 8.e tanulói pedig a Jupiter kategóriában indultak.
Az összesen 34 indulónak 45 perc állt rendelkezésére, hogy válaszoljanak a feladatlap kérdéseire. A versenyt azonban komoly előkészítő munka előzte meg, hiszen a sikeres szerepléshez a diákoknak el kellett olvasniuk egy angol nyelvű könnyített olvasmányt. A Mercury kategóriában Oscar Wild „The Selfish Giant" (Az önző óriás), a Mars kategóriában Jack London „White Fang"(Fehér agyar) című könyvét, a Jupiter kategóriában versenyző tanulóknak pedig Oscar Wilde „The Canterville Ghost" (Canterville-i kísértet) című regényét kellett feldolgozniuk. A 30 feleletválasztós feladat fele az olvasott regényhez kapcsolódott, a szereplőkről és a történetről tett fel érdekes kérdéseket. A többi feladat a versenyzők angol nyelvi szókincsét és nyelvtani tudását mérte.
Az eredményekre néhány hetet várni kell. A verseny szervezője korcsoportonként értékeli az indulókat, akikre értékes ajándékok várnak: az első helyezettek Samsung tabletet, a második helyezettek Samsung okostelefont, a harmadik helyezettek pedig Gamer fejhallgatót kapnak.
Sok sikert kívánunk a 34 indulónak! Köszönjük felkészítő tanáraik, Francsics Ildikó, Bendes-Szür Anett, Bertalan Ágnes, Szakácsné Kokas Judit és Lind Bernadett munkáját!

Hardi Tünde
tagozatvezető