Skip to Content

London Bridge, angol nyelvi tesztverseny

Iskolánk felső tagozatos, angolul tanuló diákjai évek óta beneveznek a Titok Oktatásszervező BT által rendezett London Bridge című angol nyelvi levelezős versenyre. Az idén 5-8. évfolyamon 32 fő nevezett, többnyire a két tannyelvű tagozat diákjai.
Az első fordulót valamennyi iskola helyben rendezi meg március 2-ig, majd a központilag javított tesztek eredményéről március 27-ig értesítik az iskolákat. A legjobbakat, összesen kb. 180 tanulót országos megmérettetésre hívják május 10-én Budapestre, a Műszaki Egyetemre.
A diákok először egy válogató feladatsort oldanak meg, illetve angol nyelvtanáraik segítségével jó néhány korábbi versenyfeladaton gyakorolnak. A 30 feleletválasztós kérdésből álló teszt érdekessége, hogy nemcsak egy, de akár kettő vagy három helyes válasz is lehet egy kérdésre. A feladatlap nyelvtannal, szókinccsel, kiejtéssel és társalgással kapcsolatos kérdéseket tartalmaz; így meglehetősen átfogó nyelvi tudásra van szüksége annak a tanulónak, aki szeretne az országos döntőbe kerülni.
Tavaly két diákunknak sikerült a legjobbak közé kerülni, Szalay Violetta és Varga Laura utazhatott Budapestre, közülük Laura országos harmadik helyezéssel tért haza.
Reméljük, az idei évben is szurkolhatunk tarczys diáknak az országos döntőben.

Hardi Tünde tagozatvezető