Skip to Content

Két tannyelvűs tanulóink országos sikere

Az MMPublications Kiadó, melynek angol nyelvkönyveit a két tannyelvű tagozaton használjuk, On-Lion címmel on-line versenyt hirdetett, az idén első alkalommal. Négy szinten rendezték meg a versenyt, az A0-ás szintet a 3-4. osztályosok számára, az A1-es szintet az 5-6. évfolyamos tanulóknak, az A2-es szintet 7-8.-osok, illetve 5-6. osztályos két tannyelvű tagozatosok számára, a B1-es szintet pedig a gimnáziumok 10-12. évfolyamai és a két tannyelvű tagozat 7-8. osztályosai számára. Az országszerte több ezer tanulót megmozgató verseny iskolánkban is nagyon népszerű volt, 4-8. évfolyamosok közül 41 tanuló nevezett, egy kivételével valamennyien a két tannyelvű tagozatról. A nevezési díj ellenében a versenyzők egy-egy könnyített olvasmányt választhattak a kiadó könyvei közül.
A verseny két fordulóból állt, a nyelvtani tudást, szókincset és országismereti tájékozottságot mérő feladatokat az indulóknak on-line kellett megoldaniuk. Mivel a feladatok között internetes kutatást igénylő feladat is szerepelt, a tanulóknak mindkét alkalommal 24 óra állt a rendelkezésére, hogy válaszoljanak a kérdésekre.
Nagy örömünkre sok tanulónknak sikerült magas pontszámot elérnie, hárman pedig a legjobb tízbe is bekerültek. Az A0-ás szinten indulók közül 11-en értek el maximális pontszámot, ezért nekik egy elektronikus posztert kellett készíteniük London valamelyik nevezetességével kapcsolatban. A 4.e-es Hardi Bálint a viaszfiguráiról híres Madame Tussauds múzeumot választotta. A zsűri értékelése alapján a 367 induló közül végül az előkelő negyedik helyet szerezte meg.
Az A2-es szinten is 11 tanuló ért el maximális pontszámot, ezért nekik egy londoni osztálykirándulás útitervét kellett elkészíteniük megemlítve azokat a látványosságokat, amelyeket szeretnének meglátogatni. A beküldött munkák elbírálása után az 5.e osztályos Kiss Kata Bernadett a 845 induló közül a kilencedik helyen végzett.
A 8.a-s Simó Bálintnak a két fordulóban összesen 280 pontot sikerült gyűjtenie a maximális 300-ból, ezzel a 431 induló közül az országos ötödik helyet szerezte meg.
Az összes indulót figyelembe véve az iskolák versenyében a Tarczy Lajos Általános Iskola a negyedik helyen végzett.
Dicséret illeti a versenyben részt vevő összes tanulót, és külön gratulálunk a három helyezettnek.

A diákok és felkészítő tanáraik:
Hardi Bálint Roland 4.e - Kiss Zsanett
Kiss Kata Bernadett 5.e - Francsics Ildikó
Simo Bálint 8.a - Hardi Tünde

Hardi Tünde tagozatvezető