Skip to Content

Halloween a Tarczyban

2015. november 3-án délután a Tarczy aulájában a délutáni szakkörökre várakozó gyermekek helyett boszorkányok, mocsári szörnyek, vámpírok, múmiák és más rémisztő lények ijesztegették az arra járókat. A „rémisztő" délutánon Hardi Tünde tagozatvezető asszony köszöntötte a gyermekeket versével:
Halloween éjjelén különös dolgokat láttam,
Vasorrú boszorkák seprűnyélen szálltak.
Hatalmas üstjükben kígyót, békát főztek,
Vendégségbe vámpírok és lidércek jöttek.

A telihold elé éjfélkor sötét felhők úsztak,
Künn a réten vérfarkasok ordítottak.
Vigyorgó töklámpások sápadt fényénél
Ugrált és táncolt a sok szellemlény.

Egyszercsak megindult a díszes kompánia,
S mind e szörnyű lény eljött a Tarczyba,
Itt ül most előttem vámpír és boszorkány,
Csontváz, denevér, zombi és monster lány.

Kedves félelmetes és ijesztő társaság,
Kezdődjék a parti, jó szórakozást!


A korábbi évektől eltérően a gyerekek játékos feladatokon keresztül bizonyították, hogy érdemesek a legijesztőbb, legrémisztőbb vagy a legvérfagyasztóbb osztály címére.
Seprűlovaglás, szellemüldözés is szerepelt a próbák között, de a Halloween jelképévé vált, töklámpást is megtáncoltathatták a fejük felett a bátor jelentkezők. A programot az ötletesen rémisztő jelmezek mellett pókhálóval átszőtt muffinok, múmiának öltöztetett piskóták és szemgolyónak álcázott, félelmetes, de annál finomabb nyalánkságok tették felejthetetlenné.
A délután végén a szokásos romeltakarítás és rendezkedés közben (mert természetesen ez is velejárója a rendezvénynek) a gyermekek mosolygó arccal jegyezték meg: Ez egy „tök" jó délután volt!

Butiné Kemenczki Anita, Bertalan Ágnes szervezők