Skip to Content

A hálaadást ünnepelték a Tarczyban

Közel 400 évvel ezelőtt 102 zarándok a jobb élet reményében elhagyta Angliát, és a Mayflower nevű hajón, hosszas utazás után megérkeztek az Újvilágba. Ennek emlékét ünneplik Amerikában évről érve hálaadás napján, vagyis november negyedik csütörtökén. Az észak-amerikai országok legnagyobb családi ünnepéről nyolc éve minden novemberben a Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű tagozatának diákjai is megemlékeznek, mivel nagy hangsúlyt helyeznek az angol nyelvű országok hagyományainak megismerésére - mondta el hírportálunknak Hardi Tünde tagozatvezető, az iskola hálaadás napi ünnepségén, ma délután.
A rendezvényen a kéttannyelvű tagozat felsős diákjai adtak műsort. Hálaadáshoz kapcsolódó verseket mondtak, és rövid jelenet segítségével felidézték az első hálaadás történetét is. Felelevenítették a hajóút viszontagságait, az első tél megpróbáltatásait, s azt a sok segítséget, melyet az első zord telet túlélő zarándokok indián barátaiktól kaptak.
A Tarczy Lajos Általános Iskola hálaadás napi ünnepségén családjával részt vett Trevor Nitz, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka is.

pi-pa (papa-ma.hu)