Skip to Content

Az angol az egyik legszebb hangzású nyelv

A Tarczy Lajos Általános Iskola már hosszú évek óta megszervezi az angol nyelvi szépkiejtési versenyt az 5-6. és 7-8. osztályosok számára. Az idei megmérettetésre tizennyolc diák nevezett be, a város három iskolájából, valamint Tapolcáról.
Hardi Tünde tagozatvezető köszöntőjében elmondta, az angol az egyik legszebb hangzású nyelv, s ha magabiztosan akarjuk használni nyelvtudásunkat, nem elég a nyelvtani szabályok pontos ismerete és alkalmazása, a pontos kiejtés legalább ilyen fontos. Azt mondják, az angol szavak kiejtésében több a kivétel, mint a szabály, de a tagozatvezető szerint ez az, ami nagyon izgalmassá, érdekessé teszi ezt a nyelvet.
-Az angol szépkiejtési versenyt iskolánk angol tanára, dr. Martonné Klímó Irén indította útjára. A megmérettetés két részből tevődött össze, előbb egy idegen szöveget olvastak fel legjobb tudásuk szerint a diákok, majd egy szabadon választott szövegrészt mondtak el kívülről, amelynél a zsűri a szövegtudást, a kiejtést és az intonációt pontozta - mondta Hardi Tünde, aki hozzáfűzte, idén másodszor hívtak meg másik kéttannyelvű intézményből is versenyzőket, a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagintézményből, akikkel már évek óta jó kapcsolatot ápolnak.
A zsűri tagjai között volt Horváth Eszter, a Petőfi Sándor Gimnázium tanára, Kristen Herbert, angol nyelvi lektor Tapolcáról és Lily Bond, a Tarczy iskola angol nyelvi lektora. A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Babos Petra (papa-ma.hu)

Eredmények

5-6. évfolyam I. kategória: Varga Luca, Tarczy Lajos Általános Iskola

5-6. évfolyam II. kategória: Gáncs Luca Panna, Tarczy Lajos Általános Iskola

7-8. évfolyam I. katagória: Steiner Péter, Szent István Római Katolikus Általános Iskola

7-8. évfolyam: II. kategória: Kovács Anna Lili, Tarczy Lajos Általános Iskola