Skip to Content

Járási anyanyelvi verseny a Tarczyban

Huszonöt évvel ezelőtt dr. Farkas Győzőné, az akkori Zalka Máté Általános Iskola alsós munkaközösség-vezetője indította útjára a szép- és helyesírási versenyt, majd öt év elteltével a megmérettetés járási anyanyelvi versennyé nőtte ki magát, s Hortobágyiné Bors Judit vette át a szervezést. Három éve Nagy Gabriella látja el a feladatokat.
-Nagy öröm számunkra, hogy már huszonötödik éve szervezhetjük meg ezt a versenyt.

Az idén 32 alsós diák versenyzett négy kategóriában. Szinte minden pápai iskola képviseltette magát, de érkeztek tanulók Vaszarról, Ugodról, Marcaltőről, Homokbödögéről és Nemesszalókról is - tudtuk meg a verseny szervezőjétől, aki hozzáfűzte, a megmérettetést házi forduló előzte meg, ahonnan a legjobbak kerültek a városi megmérettetésre. A feladatok között szerepelt tollbamondás, szótagolás, j és ly helyesírás, totó, szólások és közmondások, valamint szófajok megkeresése.
A megnyitón a Tarczy iskola diákjai működtek közre, akik a háziverseny legkiemelkedőbb résztvevői voltak és a 8. osztályos Szalay Violetta.
Nagy Gabriella kiemelte, a verseny célja az anyanyelv ápolása és megszerettetése. A feladatokat az iskola tanítói és kísérő tanítók javították. A legjobbak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

Babos Petra (papa-ma.hu)