Skip to Content

Játékos angol nyelvi verseny

Május 22-én került sor a már hagyományosan megrendezett játékos angol nyelvi versenyre az alsó tagozatban. A versenyzők három csoportban indultak: a 3. osztályos két tannyelvűsök, a 4. osztályos két tannyelvűsök, illetve a 4. osztályos normál osztályokba járók. A feladatokat 3-4 fős csapatokban oldották meg, melyek különböző szintűek voltak, hiszen a gyerekek nyelvi szintje is különböző. A verseny szervezője Kiss Zsanett tanítónő volt, aki már évek óta állítja össze a gyerekek számára az izgalmas, változatos feladatokat.
A 4.e és c osztályok tanulói 8 csapatban mérték össze a tudásukat Szalay Zsuzsanna tanítónő vezetésével. A feladatok között szerepelt szókígyó, kérdés-felelet párosítása, szöveg kiegészítése, illetve egy kis matematika is, mivel összekevert műveleteket kellett helyesen összeállítani - természetesen angol nyelven. A következő eredmény született:
1. Balázs Fanni, Karácsony Hanna, Gáncs Janka, Bors Luca, Kálmán Boldizsár 4.e
2. Czupper Adél, Jákli Jázmin, Kiss Panna, Cseh Dávid 4.c
3. Csillak Márton, Horváth Áron, Juhász Márton, Kapfinger Balázs, Tóth Tamás 4.e
A 3.e és 3.a 9 csapata is izgalmas feladatokat kapott. A megoldásukhoz szükségük volt kreativitásra, szóismeretre és természetesen az angol nyelvtan ismeretére is. „Törött tányér darabokat" kellett helyesen összeilleszteni, kakukktojást keresni, és megadott képről szavakat gyűjteni. A helyezettek:
1. Mórocz Emma, Babai Blanka, Nagy Levente Pál, Nagy Tamás Dániel 3.a

2. Kiss Hajnal, Nagy-L. Elza Anna, Farkasdy Szonja, Orgona Rebeka 3.e

3. Korpáczy Antónia, Nagy Viktor, Szokodi Norbert, Rédling Ábel 3.a

A 4. a-c osztályosok természetesen egyszerűbb feladatokat kaptak, hiszen ők ebben az évben kezdték a nyelvtanulást, heti három órában. A 9 csapat feladatai között szerepelt szókígyó, igaz-hamis állítások, számok helyesírása illetve keresztrejtvény is. Az izgalmas verseny a következőképpen alakult:
1. Kovács Ivett, Sós Veronika, Tarnóczi Ádám 4.a
2. Bódai Bettina, Czigler Botond, Krisz Ráhel 4.a
3. Horváth Amanda, Palatin Odett, Schüld Ábel 4.c

Köszönjük a szervező és segítő kollégák munkáját, a gyerekek eredményéhez gratulálunk! Jövőre ismét találkozunk!
Kiss Zsanett szaktanár