Skip to Content

Competitions

60 éve történt - vetélkedő az 1956-os forrdalom és szabadságharc tiszteletére

Kedves Tarczys Diákok!

Vetélkedőt hirdetünk 5-8. osztályos tanulók részére. 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Egy osztályból több csapat is jelentkezhet.

Beadási határidő 2016. október 12.

Beadás módja: e-mail-ben (rostane.ida@gmail.com címre) vagy papíron.

Részletek a mellékletben, ide kattintva. Jó munkát kívánok!

Rostáné Horváth Ida szervező

Szavalóverseny a költészet napján a Tarczyban

Huszonhetedik éve szervezi meg a költészet napjához kapcsolódóan a Tarczy Lajos Általános Iskola a városi-területi Nagy László szavalóversenyt, melyre idén több mint hatvan általános iskoláskorú diák nevezett. A rangos megmérettetésen a város össze általános iskolája részt vett ,de érkeztek tanulók Ugodból, Homokbödögéről, Lovászpatonáról és a hetényi Tarczy Lajos Alapiskolából is.
- Első, második és harmadik osztályosoknak nincs kötelező vers, ők csak a szabadon választott költeményt adják elő. A 4., 5., 6., 7. és 8. osztályosoknak adtunk ki kötelező verset, természetesen Nagy Lászlótól, valamint Szabó T. Annától - mondta Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna szervező.

Anyanyelvi versenyen vettem részt

Erzsi néni felhívta a figyelmünket, hogy részt vehetünk az iskolai anyanyelvi versenyen. Én megragadtam a lehetőséget és jelentkeztem. Velem együtt az osztályból 6 lány indult még, nagy izgalommal készültünk. Ahogy közeledett a verseny ideje, bennünk a feszültség egyre fokozódott.
Tavaly is jelentkeztem már és első helyezést értem el iskolai szinten. Nagyon örültem neki, így mehettem a városi versenyre, ahol egy pont híján első lettem volna. Ezen felbuzdulva még nagyobb lelkesedéssel oldottam meg a feladatokat.

Iskolai németverseny 5-6. osztályosoknak

Április 5-én került megrendezésre iskolánkban a házi németverseny. 5 háromfős csapat mutatta meg tudását az 5. és 6. osztályokból. A verseny nem a továbbjutásról, hanem játékos feladatok megoldásáról szólt. Téli verssel készültünk, puzzle és képleírás, szókeresés, rejtvények megoldása színesítette a délutánt. A verseny végére egy színes, tavaszi hangulatú kép elkészítése volt a feladatunk, melyet a zsűri pontozott. A versenyt végül az osztályunk egyik csapata nyerte, de mi is örültünk, hisz 2. helyezést értünk el.
Nagyon jól éreztük magunkat, de meg kell hagyni, az ötödikesek is ügyesen dolgoztak!

Tamás Fanni, Varga Kitti 6.a

Aszfaltrajzverseny az "A" épületben 1-2. osztály számára (2010. szeptember 22-én)

Az országos autómentes naphoz városunk minden évben csatlakozik sok érdekes gyerekprogrammal. Ezért ezen a napon iskolánk 1. és 2. osztályos tanulói (24-en) az autómentes közlekedésről rajzoltak. A felkészülésnél tudatosítottuk a gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályait, előnyeit; a levegőszennyezés csökkenésénél. Újdonság volt a színeskrétával való rajzolás nagy méretben az aszfalton. Zsűritagok: Borbély Lajos művésztanár és Borbély Lajosné rajztanár.

Nagy László-szavalóversenyek

A költészet napjához kapcsolódó iskolai Nagy László-szavalóversenyek ideje és eredményei:

Alsó tagozat: 2010. április 7.

1-2.o.: A zsűri tagjai voltak: Hernádi Tamásné, Tóthné Bogdán Zita, Bakóné Kiss Katalin

1. osztály
I. Holb Levente 1.c (Bánhidiné Bolla Zsuzsanna)
II. Hunyadi-Nagy Sára 1.e (Cserneczkyné Kapa Nikolett
III. Molnár Elizabet 1. a (Turi Ilona)

Angol nyelvi kiejtési verseny

2010. február 24-én rendezte iskolánk a városi angol nyelvi kiejtési versenyt.

2 kategóriában 6 iskola 8-8 tanulója vett részt a versenyen. Egy szabadon választott memoriter előadása és egy, a tanulók számára ismeretlen angol szöveg felolvasása után a verseny a következő eredménnyel zárult:

I. kategória (5-6 .osztály):

1. Szalóky-Kató Ágnes, Tarczy Lajos Általános Iskola, 5. E

2. Nagy Julianna, Tarczy Lajos Általános Iskola, 6. A

Alsós mesemondó verseny

November26-án kerül sor az idei iskolai mesemondó versenyre. Évfolyamonként minden osztályból több tanuló mondhatta el az általa szabadon választott mesét. Külön helyszínen versenyeztek az 1-2. osztályosok és külön a 3-4. osztályosok.

Syndicate content