Skip to Content

Information Technology

An interview with Katinka Hosszú (Digitális témahét)

A 4.c osztályos kéttannyelvűs gyerekek a hazai élsportolókról készítettek kiselőadást, előbb magyarul információkat gyűjtöttek, felolvasták társaik előtt, majd csoportmunkában PowerPoint-ban is bemutatták. Az interjú elkészítését ötletelés előzte meg, majd szintén csoportmunkában leírták a kérdéseiket, a felkutatott válaszokat. Utolsó órán ezeket nyelvtanilag ellenőriztük, javítottuk.

An interview with Katinka Hosszú
- Where and when were you born?

Véget ért a Kozma László országos informatikai verseny

Május 28-án - az országos döntővel - véget ért a Kozma László IX. Országos Informatika Alkalmazói Verseny.
A verseny iskolai fordulóját 2011. január 19-én tartottuk az A-épület 3 számítógépes termében 39 tanuló részvételével. Az 5-6. osztályos tanulók szövegszerkesztési és grafikai feladatokat kaptak, a 7-8. osztályosok emellett internetes kutatómunkát és prezentációkészítést végeztek, illetve táblázatkezelési feladatokat kellett megoldaniuk. A legalább 50 %-ot elért 18 tanuló munkáját küldtük be az országos zsűrinek, közülük 6 fő jutott a területi fordulóba: Aradi Kíra Virág, Klauz Gréta Martina 5.c, Kovács Martin, Kövér Bálint, Lampérth Máté 5.e és Perger Bence 6.e.

Területi számítógépes rajzverseny a Tarczyban

A Víz Világnapja alkalmából a Tarczy Lajos Általános Iskolában számítógépes rajzversenyt rendeztek. A diákok feladata a környezetvédelemhez, illetve a Föld vízkészletének megóvásához kapcsolódott, ebben a témakörben kellett önállóan egy minél kreatívabb rajzot elkészíteniük. A gyerekeknek a feladat során az alapvető rajzprogramot kellett használni illetve a forgatást, tükrözést, döntést, másolást alkalmazni, szöveggel kiegészítve.

Számítógépes rajzversenyek a Tarczy-napon

Az idei Tarczy-napon számtalan program várta a gyerekeket.

A negyedik osztályosok számára Gicziné Horváth Katalin és Szalainé Kálovics Erzsébet szervezett számítógépes rajzversenyt. Mindhárom osztályból 4-5 fő nevezhetett a versenyre. Az űrkutatás témakörében szabadon kellett rajzokat készíteniük a résztvevőknek.

A gyerekek megmutathatták, milyen szinten tudják alkalmazni a tanult rajzprogramot és eközben megcsillogtathatták fantáziájukat is. Ügyes és nagyon kreatív munkák születtek, így a zsűri nehéz helyzetben volt.

Informatikai rajzverseny a Tarczyban

Informatikai rajzverseny a Tarczyban

(Forrás: Pápa és Vidéke, 2010. április 22.)

Informatikai területi versenyt rendezett április 19-én a Tarczy Lajos Általános Iskola az alsó tagozatos tanulók számára.

'Kozma László' National Competition of Information Technology

In the term of 2008/2009 our school entered the national competition of Information Technology called 'Kozma László Országos Informatika Alkalmazói Tanulmányi Verseny' where Gregosits Dalma from class 5.a reached the finals against almost 2000 students. Her IT teacher is Szakácsné Kokas Judit. The final round was arranged on 30 May, 2009 in the town named Százhalombatta.

Syndicate content