Skip to Content

Achievements

Versenyeredményeink 2015/2016

2016. 06. 18. Nemzetközi miniolimpia, asztalitenisz, Bánhidi Márk emlékverseny, Pápa
Újonc, lányok
I. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

2016. 06. 11. Megyei utánpótlás asztalitenisz verseny, Veszprém
Újonc, lányok
II. Heizler Korina 7.e - edzők: Dudás Szabolcs, Péter Pál

Hétmérföldes mesevetélkedő

Nagy fába vágták a fejszéjüket azok a tanulók és tanítónők, akik beneveztek a „7mérföldes csizmában heted7 határon át" nevű 7 fordulós országos mesevetélkedőbe. Iskolánkban az első forduló december 18-án zajlott. A gyerekek négy előre kiadott magyar népmeséből készültek fel alaposan: Három kívánság, A rest macska, A rátóti csikótojás, A hiú király.

English pronounciation competition in Budapest

On 6th December, the day of Santa Claus I went to Budapest to Kapocs Primary School and took part in an English pronounciation competition. The participants arrived from 24 schools from different parts of Hungary, 46 junior graders and 33 senior graders.
The competition started at 2 pm. and first we chose a number. I picked number 31 and told an excerpt from Winnie the Pooh, when Pooh and Piglet go hunting and almost catch a woosle.
The competition ended at 6 p.m. After the announcement of results a lot of competitiors were very satisfied with the result. I received a bronze award which made me very happy!
We arrived home after 9 p.m. It was good to be at home after a long but exciting day!

Cseh Katrin 6a

Versenyeredmények 2010/2011

2011. május 28. Kozma László IX. Országos Informatika Alkalmazói Verseny, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Százhalombatta (országos döntő)

5. osztályosok
IV. hely: Kövér Bálint 5.e
VI. hely: Kovács Martin 5.e
(Felkészítő: Szakácsné Kokas Judit)

Szövegértés versenyen voltam

2011. május 20-án szövegértés versenyen vettem részt a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában. Amikor odaértünk, az igazgatónő és az iskola tanárai kedvesen köszöntöttek és kezdetét vette a verseny. Három feladatlapot kellet megoldanunk. Az egyik a párizsi Eiffel-toronyról szólt, a második az úgynevezett Liszt-maratonról, a harmadik pedig Liszt Ferenc gyermekkoráról. A feladatok megoldására egy óránk volt. Az az egy óra gyorsan elrepült.

A legfényesebb májusi versenyeredmény

Kovács Márk 6.a osztályos tanuló 2011. május 22-én a „Regenbogen" elnevezésű német nyelvi tesztverseny országos döntőjében II. helyezést szerzett Budapesten. Felkészítő tanára Rostáné Horváth Ida, iskolánk némettanára.
Hogyan jelentkeztél a versenyre?

Márk: Ida néni szólt még az első félévben, hogy több fordulós németverseny lesz, akarok-e indulni. Ötödikben is részt vettem, szívesen vállaltam most is.

Madarak és fák napja a Bakonyerdő Zrt. szervezésében Kupon

2011. május 5-én a Bakonyerdő Zrt. a Madarak és fák napja alkalmából természetismereti kalandozásra hívta a város több mint 100 tanulóját, így iskolánkból húszan vehettek részt ezen a nagyszerű programon. Lehetőség nyílt vizsgálatok elvégzésére, előadást hallottunk a környékünkön élő madarakról kivetítéssel egybekötve.
Mindenki ültetett 1-1 tölgyfát a szakemberek segítségével. Részt vettünk a tanösvény-sétán, ahol Kemendy Géza erdész vezetett bennünket.

Rajzversenyen voltunk

Marosi Diána tanárnő szólt Müller Eszternek (6.a) és nekem, hogy kedden rajzverseny lesz az iskolánkban. Mivel szeretünk rajzolni, szívesen indultunk.
Az 5.c osztályban drapériával letakart asztalra állított fel játékokat: búgócsigát, teniszütőt, tollaslabdát, plüssállatkát, kis faautót, papírhengert. Amikor bementünk a terembe, meglepődtünk a szokatlan elrendezésen, körbe kellett ülnünk a rajzolandó tárgyakat.

Városi és területi anyanyelvi verseny

Iskolánk szervezte az alsósok anyanyelvi versenyét, mely 2011. május 3-án, kedden 14 órakor kezdődött. Felhívásunkra 14 iskola küldte el legjobb helyesíróit. Így a versenyen 44 kisdiák mérte össze tudását. Évfolyamonként a legeredményesebb tanulók oklevelet és könyvet kaptak. A résztvevők Illyés Gyula gondolatát vihették haza egy könyvjelzőn: „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog."

Hortobágyiné Bors Judit szervező

Környezetvédelem - környezetismeret

A Csalán Egyesület „Ablak a Földre" címmel környezetvédelmi vetélkedőt szervezett a Föld Világnapja alkalmából.
Az 5 fordulós verseny első 4 része levelezős formában történt (totó, keresztrejtvény, fogalmak utáni búvárkodás és egyéb érdekes feladatokkal). A záró fordulóra 2011. április 15-én került sor a veszprémi Állatkertben, ahova a vetélkedő 150 csapatból már csak 50 mehetett.

Syndicate content