Skip to Content

Alsós DÖKE események (szeptember-október)

Nagy népszerűségnek örvendett szeptember közepén az aulában megtartott „Cserebere" délután. Főként az első, második osztályosok éltek a lehetőséggel, hogy matricákat, kártyákat cseréljenek.
A 3. 4. osztályosok a focibajnokságtól lelkesedtek be. Nemcsak a fiúk küzdöttek, a lányok is bekapcsolódtak. Több csapat egészítette ki létszámát focizni szerető lányokkal. Osztálytársaik pedig hangos szurkolással buzdították csapataikat.
Eredmények: 4.a - 4. e 3:4, 4.a - 4.c 0:7, 4.c - 4.e 0:2, 3.a - 3.e 2:2, 3.c - 3.e 4:0, 3.a - 3.c 2:1 

A Diákönkormányzat munkaterve

Az alábbi táblázatban olvasható (ide kattintva) a Tarczy iskola Diákönkormányzatának 2016-2017-es tanévi egyesített alsó és felső tagozatos programja.

Összeállították az osztályok megválasztott diákönkormányzati képviselői a munkájukat segítő pedagógusok Turi Ilona és Vilman Melinda vezetésével.

Papírgyűjtés

Rekord mennyiségű hulladékot gyűjtöttek a lelkes gyerekek, szülők, pedagógusok.
Szerda és csütörtök délután zajlott iskolánkban a papírhulladék átvétele. Nagyon sokan éltek az alkalommal, s elhozták otthon felgyülemlett újságjaikat rendezetten összekötözve vagy bedobozolva. Sokan ismerőseiktől, szomszédoktól, rokonoktól is kértek, hogy az osztályversenyben minél előkelőbb helyezést érjenek el.

Tanévzáró Kerti Party

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk Önöket és barátaikat a május 10-i Tarczy-partira 15-19 óráig iskolánkba.
Belépő 500 Ft. Az osztályok egymással vetélkednek. Ha részt vesznek a játékokban, növelik gyermekük osztályának esélyét a győzelemre.
Próbáljanak ki minél több játékot, gyűjtsenek minél több pontot! Ha nem nyer, akkor is kap pontot (csak kevesebbet).
Játékok:

Szorgosan gyűjtik a papírt

Az április 27-28-ra meghirdetett papírgyűjtés nem a legkedvezőbb időjárási viszonyok mellett kezdődött meg. Ám a szerdai esőzés ellenére szinte megállás nélkül hozták a szülők, nagyszülők, gyerekek az összekötözött vagy bedobozolt papírhulladékot. A hideg időt meleg teával igyekeztem ellensúlyozni, melynek nemcsak a 8.e osztály segítő tanulói, hanem az átvételt bonyolító pedagógusok is nagyon örültek. Bízunk benne, hogy a mai - remélhetőleg napsütéses - délutánon megtelik a konténer.
Turi Ilona
a DÖKE munkáját segítő pedagógus

Felsős farsang 2016

Február12-én délután rendezte a felsősök Diákönkormányzata Vilman Melinda tanárnő vezetésével a farsangot. Az előzetes ajánlás szerint újrahasznosítható anyagokból készülhettek a jelmezek, amit a divatbemutató kifutóján vonultattak fel a karneválozók. Sokféle öltözetet: bolondosat, vicceset, elegánsat, előkelőt (sorolhatnánk tovább a jelzőket) alkottak a gyerekek tanáraikkal, szüleikkel szalvétákból, kukazsákokból, CD-lemezekből, kupakokból, pet palackokból, újságpapírból, sörös flakonokból, cipősdobozból, füzetborítóból (sorolhatnánk tovább az alapanyagokat).

Felsőssé avattuk az ötödikeseket

November 6-án rendeztük a szecskaavatót. Hosszas előkészületek előzték meg ezt a napot a nyolcadikosok és az ötödikesek részéről is. A nagyoknak hatalmas fejtörést okozott a feladatok kitalálása, majd azok megszervezése. A kisebbek pedig izgatottan várták a jelmezek (fiúk: balerinák, lányok: parasztlegények) és az előzetes feladatok bejelentését. Ezután megkezdődött a szorgalmas munka. A szecskaavató konferálását Cserneczky Laura (8.e) és Szántó Celina (8.e) vállalták magukra. A zsűri elnöke Cser László igazgató helyettes úr volt, a zsűritagok Farkasdy Petra (8.a), Szeibert Károly (8.a), Kovács Noémi (8.c), Halász Bence (8.c), Bereczki Laura (8.e) és Móczár Dániel (8.e) voltak.

Papírt gyűjtött az iskola

Szeptember 21-22-én délután zajlott iskolánkban a papírgyűjtés. Örülünk annak, hogy
- ilyen nagy létszámban vettek részt gyerekek és szüleik a programban;
- türelmesek voltak még 5 óra után is, amikor sorban kellett állni a torlódás miatt;
- a könnyebb átvétel érdekében a többség kötegelve adta át a papírt;
- sokan a nagy mennyiségű szállítmányt kisteherautóval lemérve hozták, csak be kellett írni a tanuló osztályához a megfelelő kilogrammot;
- mindegyik osztály részt vett az akcióban.

DÖKE focibajnokság (3. - 4. osztály)

A kedvező időjárást kihasználva már a második héten lezajlottak az alsós /3. 4. osztályos/ focibajnokság őszi fordulójának mérkőzései. 
A harmadik osztályosok idén kóstolhattak bele először az osztályok közötti megmérettetés ezen formájába. 
Az eseményen nemcsak a játékosok, hanem a lelkes szurkolótábor is részt vett. A lelátót betöltötte a transzparenseket, pomponokat lebegtető gyereksereg, akik egymást túlkiabálva biztatták csapataikat. 

Felhívás papírgyűjtésre

Kedves Diákok! Kedves Szülők!
Iskolánkban 2015. szeptember 21-én hétfőn és szeptember 22-én kedden papírgyűjtést tartunk.
A kötegelt papírt csak délután vesszük át 13-17 óra között.

Az osztályok között verseny folyik. Az alsós DÖKE a bevételből jutalmaz néhány helyezettet, valamint támogatja rendezvényeit: ajándékozás Mikuláskor, gyermeknapon; hozzájárul a természetjáró kirándulás költségeihez.