Skip to Content

Kirándulás a kupi erdőbe

Gyönyörű, szinte nyárias reggel köszöntött bennünket, a 2./c osztály tanulóit, amikor túraruhát öltve elindultunk a rég várt kirándulásra. Kisbuszunk  a műúton , az erdő szélén tett le minket. Itt már indulásra készen várt ránk egy erdei mobil, a lovaskocsi. A lovasfogaton ülve lágy szellő hozta felénk az erdő friss illatát. Robi, a fekete igásló döcögve vitte el a társaságot az erdészházhoz.

Itt Erika néni, az erdei iskola tanára köszöntött és meghívott minket egy erdei iskolai órára. A tanterembe lépve megelevenedett előttünk az erdő élete. Ezt az érzést csak fokozta tanárunk kitűnő foglalkozása. Találós kérdések, kincsvadászat, mikroszkópos megfigyelés, állatbundák simogatása segített bennünket új ismeretekhez, valamint a régiek megerősítéséhez.

A foglalkozás után Géza bácsi, az erdész vitte körsétára az osztályt a tanösvényen. A séta közben megnézhettük élőben az erdei virágokat, az itt honos különböző fafajtákat, Hallgattuk az erdő hangját, a madarakat. Sőt, játékunkkal próbáltunk esőt csalogatni. Közelről láthattunk egy elpusztult vaddisznót is. Ittunk a Szent István forrás hűs vizéből, melynek gyógyító erőt tulajdonítanak.

Az erdészházhoz visszatérve elbúcsúztunk vendéglátóinktól. Ígéretet tettünk, hogy jövőre ismereteink tovább gyarapítása céljából egy hosszabb látogatásra visszatérünk ide. Majd

fáradtan,de élményekben gazdagon tértünk vissza az iskolába.

 

 

Szalainé Kálovics Erzsébet  Gicziné Horváth  Katalin

               tanító nénik